conferenceofthebirds Uncategorized Eenvoudige kersttrui breien (inclusief patroon!)

Eenvoudige kersttrui breien (inclusief patroon!)

kersttrui breien stap voor stap

Als de R weer in de maand komt worden de dagen snel kouder en korter. Bovendien vallen de blaadjes van de bomen en ziet de wereld er al snel donker en grijs uit. Het is dan ook niet voor niets dat we snakken naar een beetje warmte en sfeer in deze donkere dagen.

De ongeschreven regel is dat je je huis pas mag versieren met kerstversiering als Sinterklaas is vertrokken, maar heb je geen kinderen, of zijn ze al de deur uit, dan mag dat wat ons betreft al veel eerder. Een kerstboom, lampjes en versiering zorgen direct voor een gezellige warme sfeer.

De feestdagen staan bol van tradities. Bij het ene gezin wordt er op kerstavond om 12 uur samen gegeten, andere families gaan samen naar de kerk, en bij sommige families staat het gourmetstel standaard op tafel. Het is ook traditie om mooie kleding te dragen. Dat betekent niet meteen dat iedereen rondloopt in galakleding, een mooie, of juist foute, kersttrui mag ook.

Wil je zelf een kersttrui breien, maar heb je niet zoveel ervaring dan is het aan te raden om een eenvoudig patroon te kiezen. Waarschijnlijk zal het maken van een ingewikkeld patroon je alleen maar frustratie opleveren. En dat is niet echt de manier om in de kerststemming te komen. Je kunt dus beter een eenvoudige kersttrui breien en die eventueel opleuken met borduursels.

Voorbereidingen om een eenvoudige kersttrui te breien

Wil je een eenvoudige kersttrui breien dan is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Dit is wat je nodig hebt om je trui te breien:

  • Breinaalden (5mm of 6mm)
  • Schaar
  • Stopnaald
  • Garen

Hoeveel garen je nodig hebt hangt af van de maat van de kersttrui die je wil breien. De richtlijnen hiervoor zijn als volgt:

  • Small: 4 bollen garen
  • Medium: 4 bollen garen
  • Large: 5 bollen garen
  • Extra Large: 5 bollen garen

Kersttrui breien

Om een eenvoudige kersttrui te breien kun je het beste een eenvoudige steek gebruiken zoals de tricotsteek. Deze is ook voor beginners eenvoudig uit te voeren. Om de trui te breien deel je het project als het waren in stukken. Maak eerst een los voorpand, achterpand en mouwen. Afzonderlijk zijn die redelijk eenvoudig te maken. Daarna hoef je ze alleen nog maar aan elkaar te maken.

Leuke voorbeeld patronen voor het breien van een kersttrui:

Tip! Wil je van je trui een echte kersttrui maken zonder teveel moeite, maak dan een rode pompon. Maak die in het midden van je trui vast en borduur er ogen en een mond bij. Voilà, je eenvoudige kersttrui is klaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post