conferenceofthebirds Uncategorized Wat kost Ecologisch bouwen?

Wat kost Ecologisch bouwen?

Wat kost Ecologisch bouwen? 1

Het probleem van de extra kosten van duurzaam bouwen wordt vaak genoemd, omdat duurzaam bouwen algemeen wordt beschouwd als een “klassieke” constructie, op basis waarvan bepaalde technische elementen worden toegevoegd of getransformeerd om de uiteindelijke prestaties van het gebouw te verbeteren, en zo een aantal doelen bereiken van kwaliteit, thermisch comfort of energiebesparing.

Bouw duurzaam met gezonde materialen

De notie van HQE, onbegrepen, kan perverse effecten genereren, vanwege het feit van het willen doelstellingen min of meer onafhankelijk van elkaar te bereiken straft de algemene visie van het ontwerp en kan leiden tot hogere kosten.

Het probleem van de extra kosten van duurzaam bouwen wordt vaak aangeduid als duurzaam bouwen wordt vaak gezien als een ‘klassiek’ gebouw, op de basis van die toe te voegen of te transformeren sommige technische punten aan de finale van het gebouw te verbeteren, en zo een aantal doelen bereiken van kwaliteit, thermisch comfort of energiebesparing.

Vergeleken met het bedrag van de aanvankelijk in het bouwproject voorziene kosten, wordt het gebruik van efficiëntere technische oplossingen, zoals emissiearme beglazing of thermische isolatie van hogere kwaliteit, als een extra kost beschouwd. Het probleem moet op een radicaal andere manier worden gesteld:

 De klant heeft veel benchmarks zoals energieprestatie-indicatoren, Franse labels (HQE® …) of Europees (BREAM® …) waarmee een nauwkeurige definitie van prestatiedoelstellingen mogelijk is.
 Project management moeten herzien en volledig gebaseerd ontwerp, zelfs in een alomvattende en geïntegreerde aanpak voor het bouwen van een ‘systeem’ in overeenstemming met de doelstellingen, met het oog op een bevredigend resultaat in termen van kosten en kwaliteit te bereiken van het gebruik. Elke keuze – bouwkundige, technische of functionele – (massaplaat oriëntaties gevel, ramen, verwarming, airconditioning, isolatie …) deel uitmaakt van een systeem en de samenhang van deze eigenschappen maakt het optimaliseren van de kwaliteit van het gebouw en de balans van kosten.
 

Het is beter om duidelijke doelen te stellen met duidelijk omschreven resultaten om te bereiken, inclusief kosten (investering en werking) in plaats van het toevoegen van up-to-date componenten tijdens het ontwerpen. De ontwerpmodus is dus volledig getransformeerd, omdat de architect in zijn rol van transversale integrator van alle ontwerpfuncties objecten produceert die niets te maken hebben met de objecten die traditioneel zouden worden geproduceerd door te proberen eenvoudig om bepaalde klassieke praktijken te verbeteren. Met deze aanpak is het mogelijk om oplossingen te bereiken die niet duurder of soms minder duur zijn dan traditionele oplossingen, zoals blijkt uit vele successen in Nederland of Duitsland.

2. Hoe het concept van de totale kosten te definiëren

Het concept van de totale kosten heeft verschillende aspecten, afhankelijk van het gezichtspunt.

Drie niveaus van lezen komen overeen met de drie pijlers van duurzame ontwikkeling: de economische, de maatschappelijke en de ecologische:

 Het eerste niveau betreft de algehele elementaire kosten of de totale technische kostprijs inclusief investeringskosten en alle uitgestelde exploitatie- en onderhoudskosten. In staat om een ​​benadering van de elementaire totale kosten van een project is op zichzelf al een doorbraak van de praktijk tot op heden te ontwikkelen, omdat maar weinig eigenaren van gebouwen.
 Het tweede niveau van de totale kosten betreft, voorbij het uiterlijk “basis” van de totale kosten, de opname van thema’s die verband houden met de kwaliteit van het gebouw gebruik, het comfort, de veiligheid en de gezondheid van de bewoners en, meer in het algemeen, de maatschappelijke aspecten van het gebouw.
 Het derde niveau heeft betrekking op de algemene totale kostprijs omvat economische criteria, de kwaliteit van het gebruik van de gebouwen, maar ook de juiste milieu-aspecten, dat wil zeggen de reële impact van het gebouw op het milieu in brede zin (zeg gebruik van “groene” materialen en componenten, broeikasgassen, afvalproductie …).

Wat zijn de kosten van een groen huis?

Zonne-energie of warmtepomp thermodynamisch (geothermisch) is bijvoorbeeld ongeveer twee keer zo duur als een conventionele verwarming, een overkost van ongeveer € 10.000.

De bouw van een high-performance energiehuis RT 2012 heeft hogere kosten van ongeveer 10 tot 25% in vergelijking met een huis dat eenvoudig voldoet aan de RT 2005, een extra kost van 15000 tot 25000 € afhankelijk van de grootte van het huis.

Als het 50 tot 100 kWhep / m2 / jaar minder verbruikt dan een huis RT 2005, zullen de besparingen op energierekeningen, tegen de huidige tarieven, in de orde van 500 tot 1000 € per jaar zijn. De terugverdientijd is voor sommige specialisten 10 tot 15 jaar als we ons alleen houden aan boekhoudkundige cijfers die geen rekening houden met omgevingsfactoren of de kosten van alle energieën beschikbaar op de planeet aarde.

De toename van olie die zeldzaam en duur zal worden, zal deze verhoudingen veranderen en het is zeker dat een zuinig huis zeer snel zal worden afgeschreven.

Zo’n vertraging is acceptabel, het leven van een huis dat de naam waardig is, is tientallen jaren. In termen van het milieu, als het huis 80 jaar meegaat, vertegenwoordigt de verbruikswinst het equivalent van 3 tot 5 keer de hoeveelheid broeikasgassen die wordt uitgestoten voor de constructie. Weinig eerste huiseigenaren weten dit en maar weinig mensen kunnen dit soort berekening betalen, gezien de hoge niveaus van onroerendgoedprijzen en bouwgrond.

Hernieuwbare energie en energiezuinige apparatuur is alleen aanwezig in 20% van de nieuwe woningen.

De reden voor de extra kosten van energiezuinige woningen is ook dat de meest energie-efficiënte gebouwen meestal op maat worden ontworpen en hogere kosten met zich meebrengen.

Sommige bouwers van eengezinswoningen maken de keuze van afval om de laagste prijzen aan te bieden (tussen economie en gezondheid, de keuze is gemaakt in plaats van gebruikers), gewoonten zijn goed verankerd en de bouwomgeving is zeer conservatief.

Deze vaak identieke elementen voor een niet-ingewijde bemoeilijken een vergelijking tussen economische huizen en constructies van kwaliteit.

Een persoon die tegen de betegelde muur van een badkamer van een huis stond te wachten om te worden afgeleverd, had het onaangename gevoel de buiging van de muur te voelen, omdat het aantal metalen constructies met de pleistertegels niet gerespecteerd. Dit zijn natuurlijk geen huizen die de eeuwen doorkruisen …

De bouwtechnieken en materialen die nodig zijn voor energiezuinige huizen vereisen knowhow die niet alle bouwbedrijven hebben. Het leggen van alveolaire baksteen, het perfect isoleren van een huis om de verliezen goed te beperken (wanneer het huis voorbij is, eventuele isolatiedefecten vaak niet detecteerbaar zijn) zijn technieken waarvoor ambachtslieden moeten worden opgeleid. Tijdens de bouw van de site vindt geen officiële controle plaats, behalve die van de architect of de bouwer zelf.

4. Het gebrek aan kennis van het publiek over het bioklimaat

Publieke onwetendheid van het bio-klimaat helpt het bovengenoemde gedrag, maar steeds meer bouwprofessionals zijn zich bewust van deze acute behoefte. Bedrijven worden ook geconfronteerd met chronische wervings- en opleidingsmoeilijkheden in de bouwsector. Sommige individuele huizenbouwers beginnen aan het HQE-initiatief (High Energy Quality) en beginnen hun technici op te leiden.

Wat betreft de architect, een erkende professional, hij is de meest competente persoon om een ​​type ecologische of passieve constructie te bestuderen.

Architecten hebben geen echte markt, omdat hun high-end imago en de kosten van hun vergoedingen, die ongeveer 10-15% van de totale prijs vertegenwoordigen, potentiële klanten angstig en terughoudend maken.

Slechte of niet goed geïnformeerde bouwkandidaten hebben gegevens over de voordelen van bio-klimaatefficiënte huizen die nog steeds erg abstract zijn en nog niet klaar zijn om te betalen voor deze ongerechtvaardigde supplementen in hun gedachten.

De toekomst en de nabije toekomst zullen het publiek dwingen te evolueren naar de redelijke keuze die de selectie is van echte woningprofessionals die gespecialiseerd zijn in het redden van huizen terwijl ze wachten om echt ecologisch te zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post